ERVE SLEIDERINK

Onze
werkwijze

De manier van werken op Erve Sleiderink is vooral een wijze die zich kenmerkt door een rustige en persoonlijke aanpak. De kapstok is het huiselijke dagritme: de mensen worden ontvangen en krijgen tijd en aandacht om hun verhaal te doen of op verhaal te komen. Het op vaste tijdstippen gezamenlijk koffie, thee drinken, het bereiden en nuttigen van de warme maaltijd, de bewegingsmogelijkheden(wandelen), onderhoud moestuin, het voeren en verzorgen van de dieren en klussen geeft rust, ritme en herkenbaarheid.

Door af te stemmen op de 'hier en nu wereld' van de deelnemer worden er voor hem of haar de beste voorwaarden geschapen om contact te krijgen met wat er in hem of haar omgeving leeft.

Op Erve Sleiderink wordt belevingsgericht gewerkt. Dit betekent dat er zo goed mogelijk aangesloten wordt bij de belevingswereld van de deelnemer. Door af te stemmen op de ‘hier en nu wereld’ van de deelnemer worden er voor hem of haar de beste voorwaarden geschapen om contact te krijgen met wat er in hem of haar en in zijn omgeving leeft. Dit houdt ook in dat er goed rekening gehouden wordt met de fase of ontwikkeling waarin de deelnemer zich bevindt. Praktisch betekent dit dat de ruimtes van Erve Sleiderink duidelijk en herkenbaar zijn ingericht en toegerust. Er wordt veel dagelijkse aandacht gegeven aan het aankondigen en benoemen van datgene wat er gedurende de dag plaatsvindt.

Op Erve Sleiderink wordt warme zorg verleend: gevoelens van angst, onzekerheid, maar ook plezier krijgen aandacht, erkenning en ruimte zodat de deelnemer met deze gevoelens in het moment dat het zich voordoet, kan omgaan. Activering, het prikkelen van de zintuigen, de geesteswereld en het psychomotorisch bezig zijn vindt plaats door activiteiten buiten op het erf, in de leefruimte(keuken), moestuin, klusschuur en in de stallen. Hierdoor worden prettige gevoelens geactiveerd en kan mogelijke achteruitgang hopelijk afgeremd worden. Dit is ten alle tijde een vrije keuze en de medewerksters begeleiden hierin om de balans tussen in en ontspanning goed te monitoren.

Een persoonlijke benadering, het afstemmen op de mogelijkheden van de deelnemer, is hierin ook altijd de leidraad. Het contact met de medemens, dieren en natuur geeft deelnemers gezonde, warme en helende aandacht. Wij ervaren zelf ook rust in het werken en het omgaan met het geheel. We maken dit dan ook graag mogelijk voor de deelnemers.

Contact

Harbertweg 1, 7588 RD Beuningen Ov
+31 (0)541 351 659
+31 (0)6 20 13 54 47 / +31 (0)6 12 66 55 71
info@ervesleiderink.nl